De Business Case

Om een Business Case op te zetten maken wij een scherpe analyse waar de kosten in de SharePoint administratie verlaagd kunnen worden en waar de security is te verbeteren door het minimaliseren van het risico op het creëren van foutieve permissie profielen. Met behulp van SPIDER kun je bijvoorbeeld verschillende benefits creëren bij zowel het beheer van interne gebruikers als bij het beheer van de externe gebruikers. Ook bij het bepalen van speciale groepen gebruikers, met speciale gebruikersprofielen zoals bijvoorbeeld high-security gebruikers, kan de input voor de berekening speciaal gedefinieerd worden.
De basis input voor de business case is het aantal Sites en/of Site-collections in de te beheren SharePoint Farm. Daarnaast vormen het aantal gebruikers een belangrijke uitgangspunt, met daarbij de groei of afname, de hoeveelheid wijzigingen, toevoegingen en veranderingen in de permissie profielen.
Ook de tijd die het vraagt van de administrator elke activiteit met de hand te laten uitvoeren, en de tijdbesteding door de technische beheerder of helpdesk wordt meegenomen. Dit resulteert in een aantal activiteiten en bijbehorende kosten voor elke activiteit.
Deze totaal kosten versus de kosten van het gebruik van de SPIDER software op een tijdas gezet, geven inzicht waar in de tijd de business case gunstig zal uitvallen. Geïnteresseerd in een business case voor jouw specifieke situatie, stuur ons een mail en wij nemen contact met je op.

Voorbeeld praktijk case:

Voor een klant in de Olie en Gas industrie moesten 1200 externe gebruikers op 600 SharePoint Sites worden toegevoegd.

Elke gebruiker werd daarbij ook in 12 SharePoint Groepen toegevoegd.

  • SPIDER leest 100 Users / Groep per seconde*) van een SharePoint Farm.
  • SPIDER  schrijft 10 Users /  Groep per seconde*) over Sites heen.

Dat zijn dus 1200 x 600 = 720.000 updates,  SPIDER doet dit in 720.000 /10 / 3600 = 20 uur,  Unattended !

Met de hand zou dit niet mogelijk zijn geweest (> 1 minuut per 10 updates = 1200 uur heel hard werken!).

SPIDER is dus 60 x sneller! en foutloos!

* Gemeten op klantlocatie met een high speed netwerk en High End PC.

Let op: Elke klant situatie zal klant specifieke factoren bevatten welke wij mee nemen en waar wij rekening mee houden bij het samenstellen en maken van deze business case.